Kaikki tuki työtaisteluille!

Eilen keskiviikkona kiristimme yhteisessä ammattiliittorintamassa työtaistelutoimia hallituksen irtisanomissuojaheikennystä vastaan. Hallitus yrittää asettaa työntekijät eriarvoiseen asemaan yrityksen koon mukaan ja helpottaa irtisanomista pärstäkertoimen perusteella. Tuhannet työntekijät asettautuivat päivän kestävään lakkoon ja lisäksi vielä useammat meistä on asettautunut yhä käynnissä olevaan ylityökieltoon tukena ammattiliitoille.

Olemme myös valmiita lisätoimiin, jos SAK näin huomisessa kokouksessaan päättää.

Työssäni pääluottamusmiehenä näen säännöllisesti miten helposti työntekijästä päästään eroon jo nyt, puhumattakaan siitä miten vaikea on työllistyä kokonaan erilaisten silppusopimusten jatkuvasti lisääntyessä. Irtisanomissuojan heikennyksellä ei myöskään ole mitään takuuta työllisyyden parantamisesta, vaan se saattaa pienyritykset ahdinkoon rekrytointiongelmien myötä: työntekijät hakeutuvat suurempiin yrityksiin parempien työehtojen perässä.

Työntekijän asema ei kaipaa heikennyksiä, vaan päinvastoin, vahvistamista.

Tsemppiä kaikille työtaistoon, enää emme taivu!

Nimetön suunn.malli(3).jpg

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s