Turku Mad Pride 15.8.2018

Tänään juhlimme paikallisen mielenterveysyhdistyksen ITU Ry:n ja kumppaneiden voimainponnistusta erittäin onnistuneessa tapahtumassa Aurajoen rannassa.

Turussa jo viidettä kertaa tänään järjestettävä Turku Mad Pride on aamusta asti sisältänyt positiivisuutta, toivoa, innostunutta osallistumista ja yhden pitkän rumpusoolon.

Psyykkinen sairaus tuo valitettavan usein mukanaan ennakkoasenteita ja leimoja, jotka saattavat olla vahingollisempia kuin sairaus itse. Kaikilla on oltava oikeus hyvään elämään, joka parantaa samalla myös mahdollisuuksia toipumiseeen sekä kasvamiseen ja kehittymiseen.

Mad Priden tämän vuoden erityisteemoja ovat mielenterveyskuntoutujien oikeudet ja yhteiskunnallisen keskustelun lisääminen. Suurimpia ongelmia mielenterveysasioissa ovat pitkät hoitoonpääsyjonot ja hoidon katkeamisen uhka. Ongelmiin on saatava viivytyksettä apua ja hoidon jatkuvuus on turvattava.

Psykiatrisen avohoidon ja erityisesti nuorten mielenterveyshoidon resursseja on lisättävä sekä kiinnitettävä erityistä huomiota lääkityksen ja hoitojen hinnoitteluun: raha ei voi, eikä saa, olla kynnyskysymys terveydelle.

 

Mad Pride

Mad Pride -juhlijat Sasu ja Li.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s