Kannanottoni suomalaisen työn puolesta.

Talouselämä-lehden haastattelussa (TE 10.8.2018) henkilöstövuokrausyritys Baronan toimitusjohtaja Minna Vanhala-Paronen toteaa, että Suomeen tarvitaan kymmeniä tuhansia maahanmuuttajia työvoimapulan takia.

Haluaisin kysyä Vanhala-Paroselta henkilökohtaisesti, missä todellisuudessa elät?

Suomessa asuvien maahanmuuttajien työllisyysprosentti on nipin napin yli 50% (kts. kuvaaja) ja Suomessa on yhteensä yli 300 000 työnhakijaa. Oliko koko tämä joukko tarkoitus ohittaa ja unohtaa heidät pysyvästi kortistoon?

Henkilöstövuokrausfirman toimitusjohtaja tarkoittanee, että he tarvitsevat kymmeniä tuhansia pätkätyöläisiä nollasopimuksella määräaikaisiin työsuhteisiin.

Kasvukeskuksien vuokrat ovat kauan sitten karanneet pätkätyöläisten ulottumattomiin ja uudelle kielitaidottomalle työnhakijalle (perheineen) tämä olisi jo miltei mahdotonta.

Esimerkiksi pääkaupunkiseudun palvelualojen työvoimapula on täysi kupla: osaajia löytyisi, mutta kuka haluaisi tehdä töitä 2-3 työpaikassa 17h vuorokaudessa, jotta saa palkan riittämään juuri ja juuri elämiseen? Reilut työehdot ja reilut työsopimukset olisivat suora vastaus tähän kasvavaan ongelmaan sekä työnantajan että työntekijän näkökulmasta.

Etsitään ongelmaan pysyvä ratkaisu rajojemme sisäpuolelta, eikä pää kainalossa lähdetä hakemaan väliaikaisia vouhotuksia muualta. Ei pyöränkumiakaan purkalla paikata.

 

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/255889-toimitusjohtaja-tessa-tyontekijoita-ei-nyt-ole-tarvitaan-kymmenia-tuhansia

Ulkomainen työ.png

Lähde: Pohjoismaiden ministerineuvosto, Eurostat.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s